Dacă aveți mai multe opțiuni pentru un credit, alegerea celui mai avantajos poate fi complicată. Există mulți factori diferiți pe care trebuie să îi luați în considerare. Cu diferite condiții de împrumut, limite de timp și plăți lunare, găsirea celei mai bune oferte poate dura ceva. Există câteva lucruri de bază pe care trebuie să le luați în considerare și să le analizați înainte de a alege împrumutul perfect pentru dvs.

TERMEN DE CREDITARE ÎN ANI

Comparați diferitele condiții de împrumut și, atunci când este posibil, alegeți cel mai scurt termen de împrumut disponibil pentru dvs. În timp ce un termen mai scurt de împrumut va crește probabil plățile dvs. lunare, veți găsi că in final, plătiți o dobanda semnificativ redusa.

Puteti lua în considerare si împrumutul pe termen mai lung, cu conditia să efectuați plăți mai mari decat rata minima, atâta timp cât nu există o penalitate de plată în avans.

DOBANDA LUNARA / DOBANDA ANUALĂ EFECTIVA (DAE)

Rata dobânzii și / sau rata procentuală anuală (DAE) este unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare atunci când se determină care este cel mai bun împrumut. Pentru unele tipuri de împrumuturi, compararea ratelor dobânzii nu este suficient, intrucat DAE este un număr mai bun de examinat. Pentru ipoteci, creditorii sunt obligați să vă spună DAE, iar compararea acestuia este o modalitate bună de a determina cu exactitate care împrumut vă va costa cel mai mult pe termen lung. Cu toate acestea, pentru împrumuturile cu rată variabilă, nu există o modalitate ușoară de a compara ratele dobânzii. În majoritatea cazurilor, comparația se rezumă la faptul că sunteți confortabil cu variabilitatea dobânzii pe durata împrumutului, precum și cu plata lunară curentă.

SUMA TOTALĂ DATORATĂ

Suma totală datorata include suma inițială împrumutată plus dobânzi și comisioane. Încercați să alegeți împrumutul cu cea mai mică sumă de bani datorată pe întregul termen, dacă vă puteți permite plățile lunare.

PLATA LUNARA

În cele din urmă, consultați plățile lunare pentru a vedea suma pe care va trebui să o plătiți în fiecare lună. În timp ce unele împrumuturi cu rate variabile ale dobânzii pot oferi o plată lunară mai mică decât alte împrumuturi, asigurați-vă că nu intrați “pana peste cap”.

ALEGETI UN PROFESIONIST

Desi exista anumite strategii pe care le puteti folosi in alegerea celui mai bun imprumut, varianta de a cere ajutor unui Broker Financiar ramane cea mai eficienta in a va asigura ca luati imprumutul potrivit pentru dvs. Piata este mereu schimbatoare, ofertele se schimba constant si este nevoie de mult timp pentru research pentru a fi la curent cu toate tendintele din lumea financiara.

Brokerii financiari isi petrec majoritatea timpului filtrand si sortand institutiile financiare bancare si non-bancare pe diferite categorii, iar in functie de nevoile si posibilitatile dumneavoastra, va pot indruma catre cea mai buna optiune din perioada in care doriti sa accesati un credit, fie de nevoi personale, fie un credit ipotecar sau pentru persoane juridice.

Serviciile brokerilor financiari sunt gratuite pentru client, intrucat acestia se afla in parteneriat cu institutiile financiare cu care colaboreaza, deci nu aveti nimic de pierdut in colaborarea cu un astfel de specialist.

Vrei sa devii broker financiar alaturi de TDV Finance ?

Te sustinem la inceput, iti oferim suport pe parcurs si suntem alaturi de tine la fiecare pas.


Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}