Ce este un broker ipotecar

Cautarea pentru o ipotecă poate fi unul dintre pașii cei mai dificili în cumpărarea unei case. Un broker ipotecar poate simplifica acest proces prin conectarea cumpărătorilor de locuințe cu împrumuturi adecvate, pregătirea materialelor pentru cerere și ghidarea împrumutatului prin subscriere și închidere. În plus, spre deosebire de ofițerii de credite care lucrează pentru anumite bănci, brokerii ipotecare au acces la o gamă mai largă de produse ipotecare – ceea ce înseamnă ai putea obține rate de dobândă mai favorabile.

Lucrul cu un broker ipotecar este o opțiune excelentă pentru oricine dorește să elimine o parte din treaba și durerile de cap din procesul ipotecar. Brokerii ipotecari pot fi deosebit de utili pentru cumpărătorii de case sau apartamente care au nevoie de sprijin suplimentar.

Ce este un broker ipotecar ?

Un broker ipotecar este un profesionist financiar autorizat și reglementat care acționează ca intermediar între împrumutători și creditori. Brokerii identifică împrumuturile care răspund nevoilor împrumutatului și apoi compară ratele și condițiile, astfel încât cumpărătorul să nu fie obligat sa parcurga toti acesti pasi. Brokerii ipotecari au capacitatea de a oferi produse ipotecare dintr-o rețea de creditori și de a oferi acces la o gamă mai mare de produse decât ofițerii de credite, care sunt limitați la ofertele propriei bănci.

Brokerii de credite ipotecare îi ghidează apoi pe clienți prin procesele de solicitare și subscriere, adesea prin compilarea materialelor pentru cerere, extragerea istoricului creditului debitorului și verificarea informațiilor privind veniturile și angajarea. În cele din urmă, brokerii ipotecari lucrează cu toți cei implicați în tranzacție, inclusiv agentul imobiliar, asigurătorul și agentul de închidere, pentru a se asigura că împrumutul se închide la timp.

Broker ipotecar vs. Ofițer de împrumut

Brokerii ipotecari sunt profesioniști financiari care lucrează cu un număr de creditori pentru a oferi consumatorilor o gamă largă de programe de împrumut. Acești brokeri potrivesc împrumutații cu creditori specifici și programe de împrumut care satisfac cel mai bine nevoile lor pentru o taxă sau comision perceputa de la parteneri, nu de la clienti.

Un ofițer de împrumut, pe de altă parte, lucrează pentru o bancă individuală sau alt creditor direct și poate vinde numai produse ipotecare oferite prin intermediul instituției respective. Din acest motiv, brokerii ipotecare oferă clienților acces la o gamă mult mai largă de creditori – inclusiv instituții mai puțin cunoscute, care pot oferi condiții mai favorabile decât băncile bine-cunoscute, din “cărămidă și mortar”.

Cum operează un broker financiar

Poate doriți să cumpărați o casă și nu aveți o relație bancară existentă sau nu sunteți mulțumit de rata oferită de creditorul dvs. ipotecar actual. Puteți apela un broker ipotecar care lucrează cu mai mulți creditori pentru a ajuta împrumutătorii să identifice cele mai bune împrumuturi și rate dintr-o gamă largă de programe de împrumut.

Folosirea unui broker ipotecar vă poate economisi, de asemenea, o cantitate extraordinară de timp. În loc să contactați mai mulți creditori individual și să examinați ofertele de împrumut complicate, pur și simplu lucrați cu un broker care stabilește cât de mult împrumut pentru care sunteți susceptibil să vă calificați și să gestioneze toate lucrările pentru dvs.

Vrei sa devii broker financiar alaturi de TDV Finance ?

Te sustinem la inceput, iti oferim suport pe parcurs si suntem alaturi de tine la fiecare pas.

Brokerii îl ajută apoi pe cumpărătorul de locuințe să compileze documentația necesară și să acceseze creditul de care au nevoie in urma procesului de solicitare și subscriere. La închidere, brokerul ipotecar câștigă un comision pe care il percepe din partea bancii, fara costuri pentru client.


Articol din Forbes: https://www.forbes.com/advisor/mortgages/mortgage-broker/

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}