5 moduri de a evita datorii

Toată lumea aspiră să obțină libertate financiară. Cu toate acestea, realizarea acestui lucru nu poate fi întotdeauna o sarcina ușoară. Aceasta nu înseamnă că cineva trebuie să fie complet lipsit de datorii. De fapt, a fi total lipsit de datorii nu ar fi deloc o mișcare inteligentă. Dimpotrivă, este recomandabil să luați împrumuturi din când în când pentru a vă oferi un avantaj financiar.

Deși poate fi înțelept să luați împrumuturi din când în când, trebuie să vă asigurați că sunt platite în timp util. Rambursarea inteligentă a datoriilor vă poate împiedica să cădeți într-o capcană a datoriilor. În timp ce libertatea financiară este o aspirație în viața tuturor, modalitățile de realizare a acesteia pot necesita mișcări educate si inteligente.

DIFERENTIAZA INTRE DATORII BUNE SI DATORII RELE

Pentru a înțelege mai bine acest lucru, vă recomandăm să vă clasificați datoriile în două feluri: datorii generatoare de venituri și datorii de consum. O datorie luată pentru achiziționarea unui bun care genereaza venit vă poate ajuta să scoateti profit pentru o lungă perioadă de timp. Aceasta este cunoscută sub numele de datorie bune. Pe de altă parte, un împrumut pentru un bun care nu generează niciun venit este cunoscut ca o datorie neperformantă, sau datorie “rea”.

IDENTIFICAREA POTENTIALELOR PROBLEME

Determinați potentiale probleme și analizați cu atentie, pentru a identifica situatii care va pot cauza disconfort financiar. Ulterior, creați un plan care să vă asigure rambursarea datoriilor. Aici, poate doriți să abordați aspecte specifice care necesită atenție și modificare. Dacă faceți acest lucru, nu numai că vă ajută să vă recunoașteți situația actuală, ci vă pregătește și o cale clară pentru viitorul vostru. O analiză detaliată și minuțioasă ar putea fi răspunsul dvs. la problemele legate de datorii și vă poate ajuta să vă apropiați de o soluție viabilă pentru o situatie financiara favorabila.

PRIORITIZAREA NEVOILOR

După ce ați făcut o analiză amănunțită, veți putea identifica acum elementele esențiale, semi-esențiale și neesențiale. Creați o listă de priorități pentru a vă separa nevoile. De exemplu, dacă vă aflați într-o capcană a datoriilor, vă recomandăm să vă abțineți de la achiziționarea de articole neesențiale sau de lux. Elementele semi-esențiale, pe de altă parte, nu sunt esențiale pentru supraviețuire, ci contribuie la confortul tău. Evitați cheltuielile pentru acestea dacă este posibil sau căutați alternative mai ieftine. Evitarea elementelor neesențiale și semi-esențiale pentru a facilita rambursarea datoriilor este un prim pas care poate avea un efect pozitiv pe termen lung asupra situației dvs. financiare.

FACETI SCHIMBARI DE COMPORTAMENT

Pentru a realiza mici reduceri de costuri, poate doriți să faceți unele modificări de comportament. De exemplu, pentru a ieși din datorii neperformante, poate doriți să reduceți frecvența cu care comandati mancare. Acest lucru asigură reducerea costurilor la alimente și vă poate aduce beneficii și sănătății. Pregătirea unui plan lunar de cheltuieli și calcularea sumei suplimentare pe care o economisiți prin modificări de comportament vă va ajuta să vă dați seama cât de mult puteți economisi în timp.

CONSOLIDARE DATORII PRIN REFINANTARE

În loc să deserviți împrumuturi diferite cu rate ale dobânzii diferite, vă recomandăm să vă gândiți să vă consolidați datoria în cadrul unui împrumut, de tip refinantare. Aceasta este o opțiune în care consolidați diferite împrumuturi sub un singur împrumut. Acest lucru vă poate simplifica viața și vă poate scoate dintr-o capcană a datoriilor. Brokerii TDV Finance ofera consultanta financiara pentru credite existente si varianta refinantarii in conditii mai avantajoase, in special in cadrul unor credite multiple.

CONSTRUITI UN FOND DE URGENTA

Economisirea este un obicei sănătos. Și, deși este important să economisiți bani, ar trebui să creați și un fond special pentru gestionarea cheltuielilor de urgență. De exemplu, dacă întâmpinați un accident și sunteți in incapacitate de muncă pentru câteva luni, veți avea nevoie de bani pentru a vă susține. Cu un fond de urgență, vă puteți gestiona confortabil cheltuielile. Un fond de urgență vă poate ajuta să navigați în momente dificile, fără a fi nevoie să recurgeti la un credit.

Vrei sa devii broker financiar alaturi de TDV Finance ?

Te sustinem la inceput, iti oferim suport pe parcurs si suntem alaturi de tine la fiecare pas.

CONCLUZIE

Deținerea unui control sănătos al finanțelor dvs. poate contribui la obținerea libertății financiare. Urmăriți-vă veniturile și cheltuielile pentru a determina cum sunt cheltuiți banii. Amintiți-vă, a lua un credit poate fi un lucru bun pentru dvs. – poate rezolva o problemă financiară urgentă. Rambursarea la timp vă protejează de dobânzi ridicate și vă ajută să vă atingeți obiectivele financiare.

In colaborare cu

DSA-Advisor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}